Startpagina Akkerbouw

Grondwitloofseizoen officieel geopend in Zemst

In het Vlaams-Brabantse Zemst hebben gedeputeerden Tom Dehaene en Monique Swinnen samen met burgemeester Bart Coopman gisterenochtend het officiële startschot gegeven van het Brusselse grondwitloofseizoen.

Dat gebeurde met een schot op de liggende wip, op het grondwitloofbedrijf van de familie Cools, telers van vader op zoon sinds verschillende generaties. "Op deze manier willen we het witte goud extra onder de aandacht van de consument brengen", zegt Frans Van Meldert, de voorzitter van de vzw Brussels Grondwitloof. "We zijn fier op ons product, dat sinds 2013 cultureel erfgoed is."

"Dit is een belangrijk evenement", zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de Provincie Vlaams-Brabant. "Op deze manier kunnen de telers laten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Doordacht maaibeheer: waar let ik op?

Akkerbouw Er zijn dit jaar grote verschillen in grasstand waar te nemen tussen verschillende percelen. Dat is niet verwonderlijk, gezien de grote verschillen in beheer, waartoe we gedwongen werden door deze zeer natte winter en door de natte voorjaarsperiode.
Meer artikelen bekijken