Startpagina Akkerbouw

EMPHASIS-project brengt onderzoekers en landbouwers samen in strijd voor duurzaamheid

Zo'n 22 partners uit 10 Europese landen gaan samen naar oplossingen zoeken voor een duurzaam gebruik van pesticiden in land- en tuinbouw. Daarrond heeft de Europese Commissie het EMPHASIS-project goedgekeurd. Ook landbouwers zelf worden bij het onderzoeksproject betrokken.

Het EMPHASIS-project is een consortium dat onderzoeksinstituten, verenigingen, private partners en landbouwers verzamelt. Dat ook landbouwers betrokken worden, maakt het project naar eigen zeggen uniek. Zo'n duizend landbouwers over heel Europa vulden een vragenlijst in over hun wensen, problemen en bedenkingen. Met die resultaten gaan de onderzoekers aan de slag. Het doel is onder meer om oplossingen te vinden voor de problemen die veroorzaakt worden door verschillende soorten parasieten en plagen die de Europese landbouw en bossen parten spelen.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Versoepelde mestwetgeving goedgekeurd

Wetgeving Het Vlaams Parlement heeft woensdag 27 maart een aantal versoepelingen aan de mestwetgeving goedgekeurd. De meerderheidspartijen hadden met spoed een decreet ingediend dat een aantal afspraken uit het landbouwakkoord van vorige maand omzet.
Meer artikelen bekijken