Startpagina Aardappelen

Belgapom-notering blijft aanhouden

Belgapom deed op vrijdag 12 oktober volgende prijsnotering voor Bintje, Challenger en Fontane.

Leestijd : 1 min

De Belgapom-notering voor Bintje stopt met dalen en blijft hangen op 20,0 euro/100 kg (btw excl.) of 21,2 euro/100 kg btw incl. De kwaliteit moet bepaald worden na een zoutbad. Voor afwijkende kwaliteit (drijvers, glazigheid, kaliber...) wordt een andere prijs betaald. Er heerst een flauwe marktstemming, wat betekent dat het aanbod groter is dan de vraag.

Voor Challenger en Fontane bedraagt de Belgapom-notering al enkele weken 25,0 euro/100 kg (btw excl.) of 26,5 euro/100 kg btw incl. De marktstemming voor beide rassen is stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag, evenwicht.

De Belgapomprijs voor Bintje, Challenger en Fontane is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor Bintje, Challenger en Fontane voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs wordt vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Pootafstand bepalen in functie van ras en kaliber

Aardappelen Met een nieuw aardappelteeltseizoen voor de deur moet alle aandacht gaan naar een goede voorbereiding en naar de meest optimale teelttechniek in de beste omstandigheden. Heb daarom voldoende aandacht voor de juiste pootafstand in functie van het ras en kaliber, bemerkt het PCA.
Meer artikelen bekijken