Startpagina Actueel

ILVO zoomt in op voedselverlies en de rijkdom van Vlaamse appels op PIT

PIT is een nieuw publieksevent over lekker eten, eigen kweek en korte keten dat dit jaar plaatsvindt van 12 tot 14 oktober in de Floraliënhal in Gent. Bezoekers kunnen er terecht voor informatie, nieuwigheden en inspiratie. Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) is samen met het Departement Landbouw en Visserij en het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) aanwezig met een stand die in het teken staat van de strijd tegen voedselverlies, zoals het maximaal valoriseren van de Vlaamse fruitproductie.

Dankzij innovatieve verwerkingstechnieken is het mogelijk om sap te persen van appels met maximaal behoud van smaak-, kleur- en voedingsstoffen uit het vruchtvlees en de schil. Dit ‘sap van de toekomst’ bevat hierdoor 20% meer polyfenolen (antioxidanten) dan vb. een klassiek (troebel) sap bereid met een bandenpers. Bovendien is sap persen de oplossing om appels die niet geschikt zijn voor de versmarkt, toch te consumeren. Benieuwd naar de smaak en de achterliggende technologie? Kom proeven en een praatje slaan op de ILVO-stand op PIT in Gent....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Prijs van sojabonen is terug stijgend

Economie In Brazilië is intussen 60% van de sojabonen geoogst. Als de lagere productievoorspelling van het Conab er uitkomt en als de Chinezen terug meer importeren, dan lijkt er nog weinig ruimte voor prijsdaling.
Meer artikelen bekijken