ILVO zoomt in op voedselverlies en de rijkdom van Vlaamse appels op PIT

Edition numérique des abonnés

Dankzij innovatieve verwerkingstechnieken is het mogelijk om sap te persen van appels met maximaal behoud van smaak-, kleur- en voedingsstoffen uit het vruchtvlees en de schil. Dit ‘sap van de toekomst’ bevat hierdoor 20% meer polyfenolen (antioxidanten) dan vb. een klassiek (troebel) sap bereid met een bandenpers. Bovendien is sap persen de oplossing om appels die niet geschikt zijn voor de versmarkt, toch te consumeren. Benieuwd naar de smaak en de achterliggende technologie? Kom proeven en een praatje slaan op de ILVO-stand op PIT in Gent....

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om 3 meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Wilt u het vervolg lezen?


Registreer u gratis om te genieten van deze voordelen

  • 3 bijkomende artikels per maand
  • Gespecialiseerde informatie : de editorials, de dossiers, het archief, multimedia...
  • Toegang tot volledige weersvoorspellingen
  • Een nooit eerder gezien leescomfort op pc, tablet en smartphone
  • De newsletters om op de hoogte te blijven van wedstrijden en het laatste nieuws uit de landbouwwereld
Gratis meer artikels lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en heb een account
Ik meld mij aan
Ik ben abonnee en ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in
 

Meest recent

Meest recent