Al vijftig jaar een gouden samenwerking

Mechanisatie

Fendt invoerder voor België - Hilaire Van der Haeghe - heeft een opmerkelijk jubileumjaar achter de rug. Vorig jaar werden immers de festiviteiten aangevat om de vijftigjarige samenwerking met Fendt te vieren. Ondertussen zijn de feestelijkheden bijna afgelopen.

Links op foto de P312 plantagetrekker van Porsche, rechts een Junior 108S in smalspooruitvoering.

Klassiekers en exoten van legendarische tractormerken gezien in Bocholt

Mechanisatie

De laatste zondag van mei gaat traditiegetrouw in het Noord-Limburgse Bocholt de oldtimershow door. Dit jaar stonden daar de merken Fordson en Porsche in de kijker.

De Earth Rover is een landbouwrobot op vier wielen, geïnspireerd op de ExoMars Rover.

Start-ups zoeken investeerders voor landbouwtechnologie van morgen

Mechanisatie

Grote kennisinstellingen en overheden zetten vandaag sterk in op start-ups, maar die krijgen zelden zonder hulp hun technologie tot bij de boer. Daarvoor zijn grote investeerders nodig. Op F&A Next, afgelopen woensdag en donderdag in het Nederlandse Wageningen, ontmoetten start-ups en investeerders uit de agrofoodsector elkaar.

Elke gebruiker heeft toegang tot de data opgeslagen met  ‘blockchain’-technologie, maar kan er niets aan veranderen.

Blockchain maakt labels overbodig

Mechanisatie

In een gesprek met Landbouwleven tijdens F&A Next 2018 vertelt Harry Smit, senior analist ‘farm inputs’ bij Rabobank, welke omwentelingen de landbouw volgens hem te wachten staan.

De motor, transmissie, vooras en armleuning van de nieuwe  SDF-smalspoortractor komen allemaal uit eigen huis.

Toptechniek in smalspoorafmetingen

Mechanisatie

De SDF-group oftewel de Same-Deutz-Fahr group presenteerde vorige maand in de omgeving van haar Italiaanse fabriek in Treviglio (Bergamo) hun nieuwe smalspoortractor met vermogens van 88 tot 113 pk én een traploze transmissie.

De Ford Ecosport: Nieuwe look, nieuw leven?

Mechanisatie

Met de EcoSport, die gelanceerd is in 2014, was Ford een van de eersten als het om compacte SUV’s van het B-segment gaat. Sindsdien was er een enorm aanbod, en dat blijft nog steeds stijgen. De fabrikant geeft hem daarom nog een ‘facelift’ om hem te doen herinneren aan zijn goede eigenschappen.

Met 16
% marktaandeel wist John Deere het meeste nieuwe tractoren te verkopen in 2017.

Hoe zat het met de Europese tractorverkoop in 2017?

Mechanisatie

Wat is het meest verkochte tractormerk in Europa? Welke groep weet het grootste marktaandeel te bereiken? Welke tractormerken verkopen het best in onze buurlanden? Op basis van gegevens verzameld in 13 Europese landen trachten we een beeld te scheppen hoe de Europese markt van de nieuwe tractorverkopen eruit zag.

De vernieuwde snijrotor zorgt voor een verbeterde snijkwaliteit bij de ZX opraap- en doseerwagen van Krone.

Precisiewerk bij Krone voor een optimale snijkwaliteit

Mechanisatie

Steeds meer wisselende oogstomstandigheden stellen de loonwerker en landbouwer voor een uitdaging om altijd een perfecte snijkwaliteit te kunnen garanderen.

In Bocholt staan alle Fordson-modellen alvorens de naam in Ford  veranderde.

Fordson en Porsche in de kijker

Mechanisatie

Het oldtimer festival te Bocholt is uitgegroeid tot een referentie in de internationale shows en grote opener van het seizoen.Twee merken staan speciaal in de kijker in 2018: Fordson en Porsche.

De nieuwe vestiging van Grimme in de stadswijk Wuqing, ten noord-westen van de metropool Tinajin.

Grimme start productie in China

Nieuws van maatschappijen

Voor meer dan 200 hoogwaardigheidsbekleders alsmede de directie van Grimme China openden Franz, Christine en Christoph Grimme de nieuwe hoogst moderne 12.500 m² grote fabriek in Tianjin (130 km ten zuid-oosten van Peking).

John Deere is het grootste trekkermerk wereldwijd.

John Deere verhoogt prijzen

Economie

John Deere gaat prijzen van tractoren, combines en ander materieel verhogen. Met hoeveel is niet bekendgemaakt. De Amerikaanse machinebouwer wil zo de gestegen staalprijzen en vrachtkosten terugwinnen. Om dat doel te bereiken snijdt het ook in de kosten. Dat heeft CEO Samuel Allen bekendgemaakt bij de presentatie van kwartaalcijfers die een fors hogere omzet en winst lieten zien.

Edition numérique des abonnés

Strautmann en Joskin DistriTECH zetten hun samenwerking dan toch voort

Mechanisatie

Het verheugt Joskin DistriTECH en Strautmann te kunnen melden dat, in tegenstelling tot een eerste aankondiging op 2 mei jl., zij hun samenwerking wel voortzetten.

Het zou wel eens kunnen dat er in de toekomst heel veel nieuwe landbouwwagens met luchtremmen worden uitgeleverd.

Beter kiezen voor luchtremmen?

Mechanisatie

Inspelend op ons artikel van vorige maand over de Tractor Mother Regulation horen we wel eens zeggen dat pneumatische remsystemen verplicht worden. Wij konden deze bewering alvast niet terugvinden in de wet. Luchtdrukberemming zou echter wel eens richting standaardtechniek kunnen evolueren. We leggen onze visie hierbij uit.

Edition numérique des abonnés

Strautmann verlaat Joskin DistriTECH

Nieuws van maatschappijen

Joskin DistriTECH mag vanaf 1 mei 2018 de machines, onderdelen en services van Strautmann niet langer meer verzorgen.

Bemesten op wintertarwe.

Tarwe bemesten, het gaat nog net mooi

Akkerbouw

Begin april brachten we in Landbouwleven een dossier over de techniek van het sleepslangbemesten. We vermeldden toen dat dit een geschikte methode is om graanpercelen in het voorjaar te bemesten.

AG-Tec probeert meer en meer opleidingen intern bij hen te laten doorgaan.

Tijd besteed aan opleiding enorm toegenomen

Mechanisatie

Opleidingen en vormingen nemen steeds meer tijd in binnen de bedrijfswereld. Zo geeft ons Vincent Cipers aan, productmanager Claas-tractoren en wielladers bij AG-Tec.

De toonzaal van AVR is niet ver van het leslokaal, zodat theorie vlot aan praktijk getoetst kan worden.

AVR zet in op opleiding via vier pijlers

Akkerbouw

Opleiding is niet alleen een zaak van het reguliere onderwijs, ook de bedrijfswereld zet hier stevig op in. Een mooi voorbeeld hiervan vonden we terug bij het West-Vlaamse AVR, Belgisch fabrikant van machines voor de aardappelteelt.

Drie meisjes, één passie: landbouwmechanisatie.

Ymke, Gina en Jolien studeren af als landbouwmechanieker

Mechanisatie

Ze groeiden op tussen de machines en spenderen elke vrije dag aan meewerken op het loon- of grondwerkbedrijf van hun ouders. Hun passie leidde hen naar een opleiding landbouwmechanisatie. Dat ze daar ook hun job van zullen maken, is evident, toch? Ymke, Gina en Jolien twijfelen geen moment: “Ik blijf in de sector waar ik van hou.”

Tijdens de opleiding ‘technieker landbouwmechanisatie’ ligt de nadruk op de praktijk.

“Al vraag naar afgestudeerden nog voor cursisten zich konden inschrijven”

Mechanisatie

Aan het Praktijkcentrum voor Land- en tuinbouw (PCLT) in Roeselare ging dit schooljaar een nieuwe opleiding door, namelijk deze van technieker landbouwmechanisatie. Het eerste jaar van de opleiding is ondertussen achter de rug en er wordt tevreden terug- geblikt op het initiatief.

Edition numérique des abonnés

AgroTechniek Holland al driekwart volgeboekt

Mechanisatie

Driekwart van het beursterrein van AgroTechniek Holland in Biddinghuizen is nu al – met nog vijf maanden te gaan – volgeboekt.

Meest recent

Meest recent