Startpagina Economie

Belangrijke data voor wie mest wil uitrijden

Sinds de aanpassing van het Mestdecreet in 2011, zijn de mogelijkheden tot bemesting van akkers na de oogst van de hoofdteelt beperkt. Nu het einde van de uitrijperiode nadert, is het belangrijk te weten wat mag en niet mag. De Vlaamse Landmaatschappij herinnert daarom in een mededeling aan de bepalingen waarmee de landbouwers rekening moeten houden.

Uitrijregeling op derogatiepercelen

Het is toegelaten om dierlijke mest (enkel derogatiemest), andere meststoffen en kunstmest toe te dienen vanaf 16 februari tot en met 31 augustus. Op die periode is geen enkele uitzondering mogelijk.

Op derogatiepercelen moet minstens 2/3de van de derogatiemest vóór 31 mei worden opgebracht, met uitzondering van rechtstreekse bemesting door beweiding. Die regel zorgt ervoor dat de landbouwer na de oogst van de hoofdteelt slechts een beperkte hoeveelheid mest...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Landbouwconjunctuur licht verbeterd ondanks natte weersomstandigheden

Actueel De conjunctuurindex van de Vlaamse land- en tuinbouw stijgt lichtjes. De tevredenheid over de komende 6 maanden is toegenomen, terwijl de beoordeling van de afgelopen 6 maanden iets afneemt. Dat blijkt uit de zesmaandelijkse landbouwconjunctuurenquête van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) waaraan 448 landbouwers uit het Landbouwmonitoringsnetwerk (LMN) in maart hebben deelgenomen.
Meer artikelen bekijken