Startpagina Groenten

Haacht laat titel ’Witloofgemeente’ aan Kampenhout

Naar aanleiding van de sluiting van de witloofveiling in Kampenhout eiste buurgemeente Haacht de voorbije week de titel van ’witloofgemeente’ op, waarop in Kampenhout echter negatief gereageerd werd. Ook Steenokkerzeel eiste overigens de titel op. In een mededeling wijst Haacht erop dat de strijdbijl intussen begraven werd, Kampenhout de regionale ’witloofgemeente’ mag blijven en Haacht zich tevreden stelt als ’gemeente van het Witte Goud’.

Leestijd : 1 min

"Haacht is niet alleen bekend voor witloof, maar ook voor haar asperges. Aangevuld met de diverse smaken van het witgoud bier dat in Haacht gebrouwen wordt, maakt dit van Haacht de gemeente van het witte goud. Haacht steekt de hand uit naar haar buurgemeenten Kampenhout met haar witloof, Keerbergen met haar asperges en Boortmeerbeek met haar smaken bier. Haacht verenigt de drie en maakt er haar ’Wit Goud’ van”, aldus een mededeling van het gemeentebestuur. Het horecaplan dat het gemeentebestuur op 19 april voorstelt, zal volledig in het teken staan van ’Haacht, gemeente van het Witte Goud’.

Belga

Lees ook in Groenten

Vergelijking tussen zaai-, winter- en plantuien

Groenten De uienteelt groeit aan belang in België. Tijdens de studienamiddag ‘Uien telen in een veranderend klimaat’ van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) en Proefcentrum Groenteteelt (PCG) deden verschillende presentaties het verschil tussen zaai-, winter- en plantuien uit de doeken, zodat landbouwers een geïnformeerde keuze kunnen maken, met de steeds extremere weersomstandigheden in het achterhoofd.
Meer artikelen bekijken