Startpagina Actueel

Bart Dochy voorzitter van commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid in Vlaams parlement

CD&V’er Bart Dochy zit voortaan de vergaderingen van de commissie Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid in het Vlaams parlement voor. De West-Vlaming is landbouwerszoon en burgemeester van Ledegem. Hij werkte vroeger als consulent voor Boerenbond en Landelijke Gilden.

Leestijd : 2 min

De landbouwerszoon uit Sint-Eloois-Winkel liep middelbare school in het Vrij Landbouwinstituut van Roeselare en studeerde daarna voor industrieel ingenieur landbouw. Hij werkte eerst enkele maanden bij veevoederfabrikant Versele-Laga als technisch commercieel vertegenwoordiger in de sector varkenshouderij.

Boerenbond en Landelijke Gilden

Begin 1995 ging Bart Dochy als landbouwconsulent bij Boerenbond werken. Vanaf 1998 was hij voor Boerenbond en Landelijke Gilden provinciaal verantwoordelijke in West-Vlaanderen. Omwille van zijn politieke loopbaan werkte hij van 2007 tot 2014 halftijds als consulent bij Boerenbond.

Bart Dochy’s overgrootvader was vele jaren schepen in Sint-Eloois-Winkel, waar jaarlijks nog paardenkoersen op de openbare weg worden gehouden. Hij zetelde vanaf 2001 in de gemeenteraad en werd in 2007 burgemeester. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen haalde zjin lijst ruim 77 % van de stemmen, en Bart Dochy is nu bezig aan zijn derde termijn als burgemeester. Hij zetelt sinds 2014 ook in het Vlaams parlement en was in de commissie landbouw de tweede ondervoorzitter.

Samenstelling commissie

Bij de meest recente Vlaamse verkiezingen stond Bart Dochy weer op de 2de plaats van de West-Vlaamse CD&V-lijst. Hij werd met ruim 24.000 stemmen weer verkozen. Hij werd aangeduid als voorzitter van de commissie Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid. Eerste ondervoorzitter is Joris Nachtergaele (N-VA) en Tom Ongena (Open VLD) tweede ondervoorzitter.

Andere vaste leden van deze commissie zijn: Arnout Coel (N-VA), Steven Coenegrachts (Open VLD), Cathy Coudyser (N-VA), Karolien Grosemans (N-VA), Sofie Joosen (N-VA), Leo Pieters (Vlaams Belang), Carmen Ryheul (Vlaams Belang), Joke Schauvliege (CD&V), Mieke Schauvliege (Groen), Stefaan Sintobin (Vlaams Belang), Chris Steenwegen (Groen) en Ludwig Vandenhove (SP.A).

LV

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken