Startpagina Actueel

KVLV lanceert kookboek ‘Wereldgerechten’

Vrouwenorganisatie KVLV heeft donderdag het receptenboek 'Wereldgerechten' voorgesteld. Met het kookboek wil ze de werking van lokale afdelingen diverser maken en contacten faciliteren met vrouwen van buitenlandse herkomst of met een ander levenspatroon. De recepten werden aangebracht door medewerkers en vrijwilligers actief in het restaurant van het Leuvense sociaal economiebedrijf De Ruimtevaart.

Leestijd : 1 min

Koken en eten is iets wat mensen verbindt. Het is dus het ideale moment om anderen te leren kennen, begrijpen en eventuele vooroordelen te slopen. Via workshops, die begeleid zullen worden onder meer door degenen die de recepten in het boek aanbrachten, willen we in deze superdiverse samenleving meer contacten leggen met mensen uit andere culturen, taalgroepen en levenspatronen", zegt Caroline Audoor, woordvoerster van KVLV. Op dit ogenblik hebben al een 40-tal lokale afdelingen de workshop 'Wereldgerechten' gepland.

Audoor is ervan overtuigd dat er nog vele zullen volgen. Anna Raymaekers van De Ruimtevaart bevestigt dat de kook- en eetsessies in het sociaal restaurant uitstekend geschikt blijken te zijn om mensen samen te brengen. "Op dergelijke momenten zie je bijvoorbeeld dat de taaldrempel voor mensen van een andere herkomst plots veel lager is dan anders." Het boek bevat de favoriete recepten van een aantal deelnemers, aangevuld met een persoonlijk verhaal. Raymaekers hoopt dat de workshops die KVLV gaat organiseren drempelverlagend zullen werken voor mensen met een andere herkomst om in dergelijke organisaties te stappen.

Belga

Lees ook in Actueel

Welke groenten nu al zaaien in volle grond en in perspotjes?

Groenvoorziening We zijn het niet meer gewoon, maar de tweede week van april viel er zowaar enkele dagen op rij geen regen. De aangename temperatuur en het lentezonnetje deden ons tuiniershart sneller slaan. Helaas is het in vele tuintjes nog te nat om nu al aan de slag te gaan. Afgelopen 6 maanden waren dan ook natter dan gemiddeld en het weerbericht voorspelt dat ook de komende week wisselvallig en fris wordt met de nodige aprilse grillen.
Meer artikelen bekijken