Startpagina Covid 19

Landbouworganisaties zijn tevreden met steun uit het Vlaams noodfonds

Boerenbond en Algemeen Boerensyndicaat verwelkomen de 35 miljoen euro steun uit het Vlaams noodfonds. “De welgekomen hulp geeft wat zuurstof”, zegt BB-voorzitter Sonja De Becker. “We willen de minister helpen om de modaliteiten te bepalen”, aldus ABS-voorzitter Hendrik Vandamme.

Leestijd : 1 min

Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) heeft 35 miljoen vrijgemaakt uit het Vlaams noodfonds voor de zwaar getroffen land- en tuinbouwsector: 25 miljoen voor de sierteeltsector en 10 miljoen euro voor de aardappelsector.

Sonja De Becker, voorzitter Boerenbond
Sonja De Becker, voorzitter Boerenbond - Foto: BB

“Met maatregelen als een welvaartfonds en een vriendenaandeel wil ze de Vlaamse bedrijven, ook land- en tuinbouwbedrijven, versterken en zo hun overleven op lange termijn en hun ondernemerschap en investeringsplannen weer zuurstof geven. Zuurstof die we ook als land- en tuinbouwsector nodig hebben om de voedselzekerheid en het lekkers van bij ons verder te garanderen”, zegt Boerenbond-voorzitter Sonja De Becker.

De modaliteiten hoe deze bedragen verdeeld gaan worden, zijn evenwel nog niet bekend. “We willen de minister dan ook helpen de modaliteiten te bepalen om de steun te laten toekomen aan de bedrijven die het nu het hardst nodig hebben”, reageert ABS-directeur Hendrik Vandamme.

“Als landbouworganisatie beseffen we heel goed dat deze bedragen de schade slechts deels kunnen vergoeden. Net daarom is het van groot belang dat de steunmaatregelen correct en gericht worden toegekend.”

Lieven Vancoillie

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken