Startpagina Actueel

Tweedehandsmarkt voor landbouwmachines vervangt de traditionele landbouwbeurs in Gistel

Agro-Markt Gistel organiseert dit jaar een tweedehandsmarkt voor landbouwmachines in samenwerking met veilinghuis Troostwijk als alternatief voor de tweejaarlijkse traditionele landbouwbeurs, die voorzien was voor het tweede weekend van september maar niet kan doorgaan.

Leestijd : 2 min

Als gevolg van de opnieuw verstrengde maatregelen in het kader van de Covid-19 epidemie hebben we met heel veel spijt in het hart beslist dat Agro-Markt niet zal doorgaan in de vertrouwde vorm in 2020”, zegt Franky Annys. “Na het overleg van de veiligheidsraad van maandag 27 juli en met de huidige opflakkering van het Covid-19 virus is het organiseren van een beurs praktisch gezien niet meer mogelijk. We hadden er nochtans zin in en al heel wat voorbereidingen waren getroffen. Van in het begin van de voorbereidingen hadden we echter ook duidelijk gesteld dat de organisatie van Agro-Markt 2020 beheersbaar en veilig moest kunnen gebeuren.”

“De veiligheid en gezondheid van de standhouders, meewerkende vrijwilligers en bezoekers is ons te belangrijk en we willen geen enkel risico lopen op dat vlak. Het aantal bezoekers beperken is voor ons ook geen optie. Daarom beslisten we om onze activiteit in 2020 te beperken tot een tweedehandsmarkt in samenwerking met veilinghuis Troostwijk.”

“Daarmee keren we als Agro-Markt terug naar onze roots en naar de eerste edities die zich bijna volledig richtten op het verhandelen van tweedehands land- en tuinbouwmateriaal tussen landbouwers onderling. Deze terugkeer naar de basis voor 2020 kunnen we volledig Corona-proof organiseren door een gespreide aanvoer en registratie van materiaal op een ruime kavel, de online bezichtiging van het aangeboden materiaal vanaf 16 augustus en de fysieke kijkdagen op 12 en 13 september 2020.”

Praktische informatie

Aanleveren van goederen: 3 tot 8 augustus 2020 tussen 13u en 17u.

Waar: Industrieplein Gistel; Rochesterlaan 13, 8470 Gistel

Wie: alle mogelijke verkopers van tweedehandsmateriaal (land- en tuinbouwers, handelaars,…min vraagprijs 50€)

Online zichtbaar en biedingen vanaf 16 augustus op www.troostwijkauctions.com/nl/

Bezichtigen ter plekke door potentiële kopers: 12 en 13 september 2020 van 10u tot 18u

Veiling sluit op 15 september om 24 u.

Aanleveren en bezichtigen kan volledig Corona-proof!

Meer informatie info@agro-markt.be of 0486 39 42 60.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken