Startpagina Actueel

Zuivelverwerker Inex krijgt koning Filip en koningin Mathilde op bezoek

Volgende week woensdag 30 september krijgt zuivelverwerker Inex in Bavegem hoog bezoek over de vloer. Koning Filip en koningin Mathilde komen in hun rondrit door Oost-Vlaanderen eerst in de zuivelfabiek langs. Daar wordt onder meer een innovatieve pet-verpakking voorgesteld.

Leestijd : 2 min

Inex is trots om haar producten en partnerships voor te stellen aan de Koning en de Koningin. De melk komt van 455 lokale, Belgische melkveebedrijven die zich in een straal van 100 kilometer rond Bavegem bevinden. De meeste van deze melkveebedrijven leveren al generaties lang aan het familiale zuivelbedrijf. Inex heeft 1 vestiging en telt 430 medewerkers. Er wordt jaarlijks 250 miljoen melk verwerkt, wat goed is voor een omzet van 200 miljoen euro. Het zuivelverwerkend bedrijf is in meer dan 30 landen actief.

Niet alleen bij Inex staan ze te popelen om deze innovaties voor te stellen aan het Koningspaar; ook met Bambix trekt de groep volop de ecologische kaart. Begin 2020 schakelde Inex voor zijn Bambix groeimelken gamma over naar biobased Tetra brik-verpakkingen, die voor meer dan 80% bestaan uit plantaardige materialen en 100% recycleerbaar zijn.

Mens, planeet en product

Het bezoek aan Inex kadert in een rondrit aan Oost-Vlaanderen. Het bezoek begint bij Inex, een familiaal zuivelbedrijf in Sint-Lievens-Houtem. Het familiebedrijf levert inspanningen op vlak van duurzaamheid rond 3 pijlers: mens, planeet en product. Tijdens het bezoek komt deze werkwijze aan bod en wordt de nieuwe PET-productielijn getoond.

Koning Mathilde en koning Filip brengen volgende week woensdag een bezoek aan enkele bedrijven in Oost-Vlaanderen.
Koning Mathilde en koning Filip brengen volgende week woensdag een bezoek aan enkele bedrijven in Oost-Vlaanderen. - Foto: Belga

Vervolgens gaan de Vorsten naar Fisheye in Wetteren. Fisheye is een multidisciplinair en creatief productiehuis dat ambacht en technologie verbindt tot vooruitstrevende producties voor bedrijven, organisaties en evenementen. Het provinciebezoek eindigt in Laarne met een rondleiding en toelichting op het Kasteel van Laarne. De oudste delen van het kasteel dateren uit de vroege 12e eeuw dateren en doet nu dienst als museum.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken