Startpagina Mechanisatie

Avant Machinery presenteert de nieuwe Avant 760i TraX

Avant Machinery voegde aan de 760i kniklader 4 rubberen rupstracks toe en maakte hiermee het model 760i TraX. De traditionele wielen worden hier vervangen door rupsen waardoor de kniklader nog multifunctioneler is en in nog extremere omstandigheden aan de slag kan.

Leestijd : 2 min

Bij de Avant 760i TraX draait alles om Xtra: extreem, meer, beter. De Avant 760i TraX is uitgerust met innovatieve rupsbanden die speciaal ontworpen zijn om meer tractie te voorzien in de meest extreme condities. De hydrostatische aandrijving, die 4 afzonderlijke rupsen, onafhankelijk van elkaar, bedient, garandeert dat deze kniklader in staat is om steil en ruw terrein te overwinnen met slechts minimale impact op de ondergrond.

Minimale impact mag hier zeer letterlijk genomen worden, want met een eigen gewicht van 2.380 kg en tracks die 356 mm in de breedte en 1.118 mm in de lengte meten, oefent de Avant slechts een bodemdruk uit van 149 g/cm2.

Bij de verplaatsing van exterieur naar interieur is het vooral de verhoogde zitpositie die in de eerste plaats opvalt. De rupsen meten in de hoogte 688 mm en garanderen een grotere bodemvrijheid dan de machine waarvan hij afgeleid is, de Avant 760i. Daarbij komt nog dat door die hogere zitpositie, de bestuurder een verbeterd 360° zicht geniet, wat de werkzaamheden nog veiliger kan laten verlopen. Tenslotte groeit ook de maximale hefhoogte met niet minder dan 11 centimeter tot 3,21 meter.

Voorlopig ondergaat enkel de Avant 760i de TraX behandeling, andere versies volgen later. Dit model is uitgerust met een Kohler 57 pk Stage V dieselmotor.

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken