Startpagina Actueel

SALV opnieuw van start met enkele nieuwe raadsleden

SALV-raadsleden worden benoemd voor een periode van vier jaar. De termijn van de huidige raadsleden loopt af op 12 oktober 2020. De meeste raadsleden blijven hun engagement in de adviesraad opnemen. De SALV verwelkomt daarnaast enkele nieuwe gezichten.

Leestijd : 1 min

Tijdens de eerste vergadering in de nieuwe samenstelling moeten er nog een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter verkozen worden. Op 4 september 2020 keurde de Vlaamse Regering de nieuwe samenstelling van de SALV goed.

Nieuwe namen zijn:

- Bart Beliën, Boerenbond, effectief raadslid

- Nick François, Boerenbond, plaatsvervangend raadslid

- Isabelle Baeyens, ABS, effectief raadslid

- Hans De Schutter, Groene Kring, plaatsvervangend raadslid

- Carl De Braeckeleer, Fedagrim, effectief raadslid

- Dany Bylemans, Platform voor Landbouwonderzoek, plaatsvervangend raadslid

Uittredende raadsleden zijn Peter Jaeken, Wannes Keulemans, Leen Franchois, Rianne Van Tilburg, Aurelie Neirynck en Els De Cock.

Lees ook in Actueel

Nieuwe voorzitster Groene Kring bespreekt landbouwtoekomst met minister Brouns

Actueel Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v) heeft maandagnamiddag 22 april samen met Limburgs gedeputeerde voor Landbouw Inge Moors (cd&v) en de Tongerse schepen An Christiaens (cd&v) een bezoek gebracht aan het ouderlijke varkens- en akkerbouwbedrijf van Justine Arkens in Borgloon. De nieuwe voorzitter van Groene Kring, de grootste overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector, had de 3 politici uitgenodigd om tijdens een rondleiding op het bedrijf te hebben over de toekomst van jonge boeren.
Meer artikelen bekijken