Startpagina Economie

Europa zet licht op groen voor lancering in 2021 van de XtendFlex-sojabonen van Bayer

Bayer heeft vandaag aangekondigd dat de Europese Commissie toestemming heeft gegeven voor XtendFlex-sojatechnologie voor voeding, diervoeder, import en verwerking in de Europese Unie. Deze mijlpaal vertegenwoordigt de laatste sleutelautorisatie voor XtendFlex-sojabonen, stelt Bayer.

Leestijd : 2 min

Met deze goedkeuring in de hand kan Bayer nu uitkijken naar een volledige lancering in de Verenigde Staten en Canada in 2021 en verwacht het in een sterke positie te verkeren om 20 miljoen Amerikaanse soja-hectares te leveren wanneer het verkoopseizoen aanbreekt.

"XtendFlex-sojabonen zullen de tweede grote productlancering van Bayer in sojabonen in de afgelopen 5 jaar zijn", aldus Lisa Safarian, president van Crop Science North America. “De aanstaande lancering in 2021 benadrukt de kracht van de sojapijplijn van Bayer, evenals de investering die Bayer blijft doen in onze sojabonenportfolio en het Roundup Ready Xtend Crop System. XtendFlex-sojabonen zijn het nieuwste voorbeeld van Bayer die innovatieve producten ontwikkelt om boeren te helpen de uitdagingen op hun boerderij aan te gaan”, stelt Bayer.

XtendFlex-sojabonen, Bayers nieuwste sojabonentechnologie, zijn gebaseerd op de hoogproductieve Roundup Ready 2 Xtend-sojaboontechnologie die telers vertrouwen met de extra tolerantie voor glufosinaatherbiciden. XtendFlex-sojabonen bieden telers extra flexibiliteit om moeilijk te bestrijden en resistent onkruid te bestrijden.

"We hebben gezien dat onze klanten een grote vraag hebben naar XtendFlex-sojabonen", zegt Lisa Streck, de lanceringsleider van Bayer-sojabonen. “Op basis van die vraag hebben we een leveringsplan ontwikkeld om aan de marktvraag in 2021 te voldoen, voor alle looptijden, Bayer-merken en licentiehouders. We verwachten dat de lancering van XtendFlex overeenkomt met de lanceringsschaal van Roundup Ready 2 Xtend-sojabonen, die in het eerste jaar van commerciële beschikbaarheid op 20 miljoen hectare werden geplant. Deze technologie biedt een uitstekend opbrengstpotentieel en flexibiliteit voor onkruidbestrijding, waar sojaboeren in de VS van zullen profiteren.”

LV-Bayer

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken