Startpagina Actueel

Eerste besmette nertsenkwekerij vastgesteld in Frankrijk

Het coronavirus is voor het eerst ontdekt bij een nertsenkwekerij in Frankrijk. Dat heeft het Franse ministerie van Landbouw bekendgemaakt. Ongeveer 1.000 nertsen moeten worden geruimd.

Leestijd : 1 min

De besmetting werd vastgesteld bij een bedrijf in het departement Eure-et-Loir. Het Franse ministerie beval "het slachten van de in totaal 1.000 dieren die nog aanwezig zijn en het elimineren van de producten die afkomstig zijn van de dieren", zo blijkt uit een verklaring.

Frankrijk telt maar 4 nertsenkwekerijen. Op een van die plaatsen werd al zeker geen besmetting aangetroffen. Ook de 2 andere kwekerijen werden onderzocht, maar het resultaat daarvan wordt pas in de loop van de week verwacht. Verschillende Europese landen hebben al melding gemaakt van coronabesmettingen in nertsenkwekerijen.

In Denemarken, waar er een gemuteerd coronavirus werd vastgesteld, heeft dat geleid tot een grootschalige ruimingsactie waarbij alle nertsen - 15 à 17 miljoen in totaal - afgemaakt moeten worden.

Belga

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken