Startpagina Groenvoorziening

Groenvoorziening

Groenvoorziening

Hoe de juiste grasmaaier kiezen?

Groenvoorziening De grasmaaier is niet enkel functioneel maar vaak ook een stukje emotie. Het motortype, het aantal pk's, de maaibreedte, de grootte van de opvangzak, het maaimechanisme, het zijn allemaal zaken waarmee tuinliefhebbers graag uitpakken bij collega-tuiniers.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Nederlandse stad Arnhem zet varkens in tegen opmars Amerikaanse eik

De stad Arnhem, in het oosten van Nederland, laat 9 varkens los in het bos. De Bonte Bentheimers, gevlekte varkens die tot 250 kg kunnen wegen, gaan de eikels van de Amerikaanse eik in dat bos opeten. Zo zal de exotische eik de inheemse eiken en dennen niet langer overheersen.

Het fruitalfabet (deel 2)

In deel 1 van het fruitalfabet hadden we het al over appels en frambozen, vertelden we je wat een boomspiegel is en bekeken we beknopt de mogelijke groeiwijzen van een fruitboom. In dit vervolg van het fruitalfabet bekijken we nog enkele specifieke begrippen en geven we nog wat weetjes over fruit.

Meest gelezen

Het fruitalfabet (deel 1)

Eind oktober, met het vallen van de bladeren, start het plantseizoen voor bomen en struiken. Wij zetten je graag op weg met een aantal belangrijke begrippen en weetjes uit de fruitwereld.

Bosbessen: de blauwe bes en haar familie

De bosbes is een buitenbeentje onder de bessensoorten. Dat is niet omwille van zijn groeivorm of zijn vele en lekkere bessen, maar wel omwille van de eisen die bosbessen stellen aan de bodem en door hun specifieke voedingsbehoeften. Mits de juiste verzorging is het echter perfect mogelijk om deze lekkere bessen ook in de eigen tuin te kweken.

Van kamerplant tot schitterende tuinplant

2023 was een uitzonderlijk

goed jaar voor de hortensia's. We kregen een vrij zacht voorjaar met weinig late nachtvorst en een vrij hoge gemiddelde temperatuur, zodat de planten al vrij vroeg gingen uitlopen met weinig risico op vorstschade.

‘Phytophthora infestans’ profiteert van natte zomer

Ervaren moestuiniers weten al langer dat het ene jaar het andere niet is. Het voorjaar was uitzonderlijk nat, koud en somber, waardoor de start in vele moestuintjes er een was met heel wat hindernissen. Waar we de laatste jaren in de zomer te kampen hadden met hittegolven en langdurig droge periodes, kregen we nu af te rekenen met koele en natte omstandigheden.

Markttendensen bij tuinbouwmateriaal toegelicht

Fedagrim, de federatie van toeleveranciers voor landbouw en groenvoorziening, gaf ons eind vorige maand toelichting bij de markttendensen die zich in ons land bij de verkoop van tuinbouwmachines afspelen.