Ardooie zorgt voor LRV-knaller van formaat

Paarden

Veel volk en gunstig gezinde weergoden. Meer is er soms niet nodig om van een evenement een succes te maken. Als beide factoren dan ook nog eens gecombineerd worden met adembenemende topsport, dan mag er geen twijfel over bestaan dat het Nationaal LRV Ruitertornooi, editie 2018, eentje om te onthouden is.

Steven Konings van LRV-Riksingen werd nationaal kampioen springen.

Magnifiek nationaaal LRV-ruiternornooi

Paarden

Goed weder, veel volk, paardensport van hoog niveau, perfecte organisatie: wat wil je nog meer voor een evenement zoals het nationaal LRV-ruitertornooi.

Nicola Philippaerts en H&M Harley van de Bisschop - auteurs van beslissende laatste foutloze ronde.

Barcelona viert Belgische driekleur

Paarden

Onze jumpingruiters spoelden de kater van de Wereldruiterspelen in Tryon vorige maand door in Barcelona (5-7 oktober) met een knallende zege in de meest prestigieuze landenprijs ter wereld!

Edition numérique des abonnés

Picknickrit Houtlandmenners

Paarden

Onlangs was er de picknickrit van de Houtlandmenners. Voor deze editie waren er 65 personen ingeschreven, verdeeld over 20 koetsen. Start- en aankomstplaats was de kinderboerderij ‘De Pierlapont’ te Zedelgem.

Benita van ‘t Camillenhof, eerste prijs bij de merries geboren in 2011. Eig.: Wim Ceuleers, Nederokkerzeel.

Prijskamp Sint-Pieters_leeuw

Paarden

Op 30 september vond in Sint-Pieters-Leeuw de officiële prijskamp voor merries en jaarling hengsten plaats. We geven hier de kampioenen en andere winnaars.

Europees kampioenschap veulens koudbloedrassen

Paarden

In Sint-Pieters-Leeuw vond op 30 september naast de officiële prijskamp voor merries en jaarling hengsten ook het Europees kampioenschap voor veulens van koudbloedrassen. We geven hier de winnaars.

Jiosko Sitte (Ogano Sitte uit Ustina Sitte van Clinton), tweede reservekampioen van Wallonië bij de driejarigen. De belichaming van de Henegouwse paardengenetica.

Waalse fokkerijkampioenschappen blijven groeien

Paarden

September is traditioneel de maand waar ‘Ghlin’ domineert op de kalender van tal van fokkers uit het hele land en zelfs daarbuiten. Dit jaar was de deelname overweldigend en de kwaliteit groot, bijzonder groot. De Open Fokkerijkampioenschappen van Wallonië schrijven overduidelijk van jaar tot jaar verder aan een boeiend stukje geschiedenis.

Agri–Lotte van de Boterhoeve, eerste prijs bij de merries geboren in 2014. Eig.: Luc & Ignace Imschoot, Beervelde.

Belgisch trekpaard te Landegem

Paarden

Op donderdag 20 september 2018 vond in Landegem de 22e prijskamp van het Belgisch trekpaard plaats.

Jiosko Sitte (Ogano Sitte uit Ustina Sitte van Clinton), tweede reservekampioen van Wallonië bij de driejarigen. De belichaming van de Henegouwse paardengenetica.

Ghlin 2018: goed bloed kan niet liegen!

Paarden

Dit jaar verliep de grote fokkerijwedstrijd georganiseerd door Ahecs in Ghlin in opperbeste omstandigheden met 350 concurrenten aan de start van de proeven voor veulens, jaarlingen en twee- en driejarige paarden. En het weekend hield woord met een feilloze organisatie en een hoogkwalitatieve deelname.

Edition numérique des abonnés

Lucie-Kate van Kroonmerrie naar Model

Paarden

De zevenjarige Lucie-Kate werd tijdens de Nationale Friese Paardendag in Ternat voor de derde keer algemeen kampioene en daarbij werd ze ook gepromoveerd van Kroon naar Model.

Edition numérique des abonnés

Fokdag Arabo-Friezen

Paarden

Onlangs was er de bijQC Stables in Sint-Niklaas de jaarlijkse fokdag. Alle veulens en paarden die hebben deelgenomen kregen een eerste premie, bewijs van veel kwaliteit.

De vijfjarige Awreja van ‘Stal von Hafling’ werd in Wiekevorst nationaal Haflinger kampioene. Eig.: Dirk Moerman uit Assenede

Awreja, nationaal Haflinger kampioene

Paarden

Na Chyla en Rungis won Stal von Hafling van Dirk Moerman uit Assenede voor de derde keer het Belgisch kampioenschap. De nieuwe kampioene Awreja (Liz Nikora) werd via de veulenveiling in Ebbs gekocht, het begin van een waar succes.

Edition numérique des abonnés

WK-jonge paarden in Lanaken

Paarden

Onlangs werd op Domein Zangersheide in Lanaken het Wereldkampioenschap voor 5, 6 en 7-jarigen betwist. Wij kijken naar de beste prestaties van de Belgen.

Eric en Marleen De Greeff-Van Kelst met Flicka du Haut des Dames en haar veulen Wannes van ’t Greeveshof van Vlaams Brabant.

Trekpaardenfokkerij ’t Greeveshof uit Kampenhout

Paarden

Paarden zijn bij Eric en Marleen De Greeff-Van Kelst uit Kampenhout steeds aanwezig geweest. Bij Eric thuis hadden ze vroeger altijd een trekpaard en zo is de voorliefde gebleven. Toch hebben Eric en Marleen enkele jaren bij LRV gereden maar de liefde voor de trekpaarden kwam terug.

Edition numérique des abonnés

Dominique Hendrickx, BK-kampioen jumping

Paarden

Het Belgisch kampioenschap jumping werd vooral beslist in de laatste ronde waarin de kaarten aardig door elkaar geschud werden.

Ona van het Meesdal, dagkampioene. Eig.: Koen De Boom, Aalst.

Provinciale prijskamp Fjorden in Oudegem

Paarden

Voor de Fjorden is het dè tijd van de provinciale prijskampen. Zo zijn er de wedstrijden te Oudegem (Oost-Vlaanderen), Grimbergen (Vlaams-Brabant) en Meeuwen (Lumburg).

Ellen Croes met de dekhengst Steinbach (Liz Sterwind) tijdens haar dressuurproef.

Europees kampioenschap Haflingers

Paarden

Onlangs was er het ‘Europa Championat’ voor Haflingers in de staatsstoeterij te Stadl Paura in Oberösterreich (Oostenrijk). Er deden 13 landen en 330 Haflingers mee. Het is het grootste en belangrijkste sportevenement voor de Haflinger met alle sportdisciplines: dressuur, springen, western, driving, eventing en vrijspringen.

De bereden proef werd gewonnen door (links op de foto) de 10-jarige Tiele Talpe.

Praktische proeven Vlaams Paard

Paarden

Naast de nationale prijskamp in Wachtebeke waren er ook tal van proeven, demonstraties en shows zoals ‘Vlaams Paard bereden proef’ (Vpbp) gewonnen door de tienjarige Tiele Talpe, met Elan. Gezien de jonge leeftijd: een puike prestatie.

Er namen ruiters en menners deel uit 12 verschillende verenigingen.

Sint-Rochusruitersommegang Wortegem

Paarden

Voor de 35ste keer trok de Sint-Rochusruitersommegang door de straten en velden van Wortegem. Er namen ruiters en menners deel uit 12 verschillende verenigingen.

N.B. Chiefs Daisy, eerste bij de merries van 7 jaar. Eig.: Marc Mahieu uit Waasten.

Nationale prijskamp Vlaams Paard

Paarden

Onlangs ging te Wachtebeke in het Provinciaal Domein Puyenbroeck de nationale prijskamp door van het Vlaams Paard. Voor de eerste maal was deze prijskamp onderdeel van de dag van het Steunpunt Levend Erfgoed (SLE) en past perfect binnen de doelstellingen van het SLE.

Meest recent

Meest recent