Startpagina Archief

Buitenlandse delegaties op hengstenkeuring Fjorden

Leestijd : 1 min

De hengstenkeuring van de Fjorden in Woumen op zaterdag 24 maart ll. was bijzonder geslaagd. “Er waren meer inschrijvingen, meer publieke belangstelling en buitenlandse delegaties uit het moederstamboek Noorwegen, Nederland en Frankrijk”, bevestigde secretaris Francine Van Buggenhout.

Medailles

Er werden medailles uitgereikt aan hengsten die zich bijzonder hadden onderscheiden. Zo was er de Belgische driekleur voor Leo de Chaumont en Ruben van de Landweg voor hun extra vermelding met meer dan 39 punten.

De medaille van ‘Fjord Horse International’ werd overhandigd door Olav van Leeuwen aan Ruben van de Landweg.

De medaille van Nederland ging naar Lyckängs Tempo voor de goede indruk die de hengst naliet op de Nederlandse bestuurders en om de kleur Grä te motiveren. Drie bekers werden overhandigd door Magni Flyum uit Noorwegen van het ‘National Fjordhorse Center’ aan Kris voor zijn gehoorzaamheidstest aangespannen met 86/100. Tord Dorteson behaalde voor de werkproef 87/100 en Rudsmo Rune 81/100 voor gehoorzaamheidstest onder het zadel. Er waren 6 vrijgestelde hengsten die zich eveneens getoond hebben maar niet dienden gekeurd te worden. Het betreft: Niko, Haukaren, Narvestad Daysar, Lyckängs Tempo, Ronnjo en Fjell Fin.

Hun foto’s staan op onze website www.landbouwleven.be en verder klikken op paarden.

B.L.

Actueel

Voir plus d'articles
Meest gelezen