Startpagina Agriflanders

Mieke Verniest is nieuwste Schoonste Boerin van Vlaanderen

Voor een uitzinnig publiek vond zaterdagavond in het forum van Flanders Expo, ter gelegenheid van Agriflanders, de finale verkiezingsavond van de Schoonste Boerin van Vlaanderen 2017-2018 plaats.

Leestijd : 1 min

Ruim 500 mensen aanschouwden een wervelende show met afwisselde defilés, optredens en vraagrondes. Mieke Verniest kwam op het einde van de avond als overtuigende winnares uit de bus. Zij kreeg van minister van Landbouw, Joke Schauvliege de eerste felicitaties.

Voor de bekendmaking van de Schoonste Boerin zelf, werd eerst nog de publieksprijs uitgereikt. Er hebben in totaal 25.000 personen hun stem uitgebracht op de negen kandidates. Deze publieksprijs werd gewonnen door Laurien Bogaert (20 jaar) uit Schoonaarde. Zij mag genieten van een welverdiend wellnessweekend voor 2.

Daarna begon het spannende aftellen naar de Schoonste Boerin zelf. Emelie Laeremans (29 jarige kalverhoudster uit Herselt) mocht het lint van tweede ereboerin omhangen van de jury. Op de tweede plaats als eerste ereboerin eindigde Evi van Camp (34 jaar en zorgboerderij met vollegrondgroenten, paarden en runderen).

Maar het is Mieke Verniest die zich sinds het einde van de verkiezingsavond de Schoonste Boerin van Vlaanderen 2017-2018 mag noemen. Zij krijgt van de invoerder Cofabel een John Deere tractor voor 1 jaar en mag ook op wellnessweekend.

In haar verkiezingsspeech bracht de nieuwe Schoonste Boerin van Vlaanderen hulde aan haar collega varkenshoudsters die de laatste jaren heel moeilijke tijden achter de rug hebben.

Lees ook in Agriflanders

Meer artikelen bekijken