Startpagina Actueel

Europese commissie geeft toestemming voor 8 GGO’s voor gebruik als voedsel en diervoeder

De Europese commissie heeft 5 genetisch gemodificeerde gewassen toegestaan (3 maïs en 2 sojabonen) en de vergunning verlengd voor 3 maïsgewassen die worden gebruikt voor voeding en diervoeder.

Leestijd : 1 min

Al deze GGO's hebben een uitgebreide en strenge toelatingsprocedure doorlopen, inclusief een gunstige wetenschappelijke beoordeling door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA). De toelatingsbesluiten hebben geen betrekking op de teelt.

De lidstaten bereikten geen gekwalificeerde meerderheid voor of tegen in het Permanent Comité en in het daaropvolgende Comité van beroep. De Europese Commissie heeft daarom de wettelijke plicht om door te gaan met de autorisaties. De autorisaties zijn 10 jaar geldig en elk product dat met deze GGO's wordt geproduceerd, zal onderworpen zijn aan de strenge EU-regels voor etikettering en traceerbaarheid.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken