Startpagina Actueel

Weer wijziging aan de top van Milcobel

Eddy Leloup, directeur Milk & Farms, beëindigt vervroegd zijn loopbaan bij Milcobel en verlaat tegen uiterlijk begin mei de zuivelverwerker. De logistieke organisatie van de melkophaling zal vanaf dan worden aangestuurd door Ingeborg Van Wonterghem.

Leestijd : 2 min

In een mededeling aan de leveraars en melkveehouders lichtten CEO Nils van Dam en Milcobel-voorzitter Betty Eeckhaut de organisatiewijziging toe. “De voorbije 11 jaar heeft Eddy Leloup een leidende en coördinerende hand gehad in de omvorming van de bestuurlijke werking en in de ondersteuning van de ledenstructuren binnen Milcobel.” Hij eindigt vervroegd zijn loopbaan bij Milcobel en geeft per 1 mei de fakkel door van een hertekende Milk & Farms-afdeling.

Dank voor loyauteit en inzet

“Het administratieve team van Milk & Farms zal in de toekomst deel uitmaken van de Finance-afdeling, die sinds enkele maanden wordt geleid door financieel directeur Pierre Stevens”, staat te lezen in de mededeling. De logistieke organisatie van de melkophaling, inclusief de kwaliteitsopvolging, zal verder worden aangestuurd door Ingeborg Van Wonterghem. Ze zal rechtstreeks aan CEO Nils van Dam rapporteren.

“Tot slot zullen de coöperatiezaken en de veldwerking in overleg met de raad van bestuur naar een vernieuwde opstelling worden gebracht die toekomstbestendig is en beter aansluit op een vernieuwde bestuurlijke werking. Eddy Leloup blijft deze afdeling voorlopig leiden, maar zal de komende weken de toekomstige aansturing ervan helpen definiëren en selecteren.”

Tenslotte bedanken CEO Nils van Dam en Milcobel-voorzitter Betty Eeckhaut Eddy Leloup voor de vele jaren van loyauteit en inzet voor Milcobel. “Deze organisatorische wijziging is weer een stap in de transformatie van Milcobel.”

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken