Startpagina Wetgeving

Vlaamse regering keurt besluit rond verbod op glyfosaat-gebruik goed

De Vlaamse regering heeft het besluit goedgekeurd dat het gebruik van glyfosaat door particulieren verbiedt. Het besluit gaat nu voor advies naar de Raad van State. De snelheid van dat advies zal mee bepalen hoe snel het verbod er effectief komt. Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege liet eerder deze week verstaan dat ze alvast snel werk wil maken van het verbod.

Leestijd : 1 min

Minister Schauvliege liet in het voorjaar weten een verbod op glyfosaat, de actieve stof in onder meer Roundup, te willen invoeren. De Amerikaanse chemiereus Monsanto zou immers wetenschappelijke studies hebben beïnvloed om te voorkomen dat de populaire onkruidverdelger kankerverwekkend zou worden genoemd. Schauvliege riep het voorzorgsprincipe in om het gebruik aan banden te leggen.

Afgelopen woensdag keurde het Vlaams Parlement de decretale basis voor het verbod al goed en nu zet de regering het licht op groen voor een besluit dat het verbod concreet vorm geeft. Dat besluit gaat nu voor advies naar de Raad van State. Het is voorlopig nog onduidelijk wanneer het verbod effectief in werking zal treden.

Belga

Lees ook in Wetgeving

Pelt-arrest verontrust landbouwbedrijven

Wetgeving De Vlaamse overheid bekijkt of er nood is aan verduidelijking over de milieutechnische eenheid in het kader van de vergunningsverlening van waterwinningen. Het Pelt-arrest over grondwaterwinningen verontrust landbouwbedrijven met meerdere grondwaterwinningen.
Meer artikelen bekijken