Startpagina Bedrijfsnieuws

Pöttinger stapt in mechanische onkruidbestrijding

Het Oostenrijkse Pöttinger, vooral gekend van hooibouw- en grondbewerkingsmachines stapt nu ook in de mechanische onkruidbestrijding. Hierom wordt vanaf 1 augustus 2021 een partnerschap aangegaan met het eveneens Oostenrijkse CFS, of Cross Farm Solutions.

Leestijd : 1 min

In de loop van dit jaar worden de mechanische onkruidbestrijdingsproducten van CFS onder de Pöttinger kleuren geleidelijk aan getoond aan het publiek. De stijgende vraag naar biologisch geproduceerd voedsel én de vergroening van de landbouw zijn volgens Pöttinger belangrijke drijfveren om zich richting machines voor mechanische onkruidbestrijding te richten zoals schoffels, wiedeggen en roterende wieders.

Bij Pöttinger wilden ze het huidige gamma uitbreiden en waren ze op zoek naar machines die eenvoudig zijn, een hoog rendement bieden, betrouwbaar en duurzaam in gebruik zijn. Bij CFS denken ze het antwoord gevonden te hebben.

Pöttinger doet vanaf 1 augustus 2021 ook een beroep op de mensen van CFS, zodat ze de ervaring mee aan boord nemen en er de juiste ondersteuning is.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken