Startpagina Voor ons gezin

Konijnenbouten met kersen- en pruimensausje en knapperige sla

Konijn is een magere vleessoort met veel omega 3-vetzuren en ijzer en wordt slechts matig verbruikt bij ons. Nochtans is konijn erg veelzijdig in toepassingen: van klassiek tot modern, van oer-Vlaams tot exotisch, van basiskeuken tot complexe gerechten, van alledaags tot feestelijk. Wil je graag konijnenbouten klaarmaken die net wat anders zijn, probeer dan zeker dit recept eens! Voor 4 personen heb je 90 minuten nodig om het te bereiden.

Leestijd : 2 min

Ingrediënten

4 konijnenbouten

1 el cayennepeper

peper en zout

50 g bloem

20 g boter

1ui, in plakjes gesneden

1 kl verse tijm + extra takje

2 blaadjes laurier

kroketjes

Voor het kersensausje:

400 g kersen (uit bokaal, gehalveerd, ontpit)

4 pruimen (gedroogd)

3 el suiker

250 ml kriekenbier

2 el rode wijnazijn

Voor de salade:

1/2 bussel bladpeterselie

300 g mengeling van sla, scheuten, kruiden

4 el olijfolie

sap van 1/2 citroen

Recept

Snijd de pruimen in maantjes. Warm de pruimen en kersen zachtjes op in een steelpannetje met suiker en tijm. Voeg het kriekenbier en de azijn toe. Laat het geheel verder 15 minuten inkoken.

Bestrooi de bouten met cayennepeper en zout en haal ze door de bloem. Bak de stukken konijn in een ruime kookpot met warme boter. Kleur het konijn rondom mooi bruin. Voeg de plakjes ui erbij en laat die ook lichtjes mee kleuren. Voeg de tijm en 2 blaadjes laurier toe.

Giet het pruimen- en kersenmengsel bij het konijn, plaats het deksel op de pot en laat het geheel nog een uurtje op een laag vuurtje verder stoven.

Bak de kroketjes.

Meng de verschillende soorten sla, kruiden en scheuten.

Maak een vinaigrette met olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout. Lepel dit over de salade en meng kort.

Serveer het konijn met de kroketjes en de gemengde sla.

VLAM

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken