Startpagina Actueel

Twee nieuwe rassen gerst op Belgische rassenlijst

Op de Belgische rassenlijst zijn 2 nieuwe rassen wintergerst opgenomen: LG Zagora en Abbeyroad. Dat maakt het Departement Landbouw & Visserij bekend.

Leestijd : 1 min

De officiële proeven werden uitgevoerd door de afdelingen voor Rassenonderzoek van cultuurgewassen (ILVO- Plant –Teelt en Omgeving – Merelbeke en CRA-W Département Production et filières - Gembloux). Deze officiële proeven werden uitgevoerd in opdracht van de Technisch Interregionale Werkgroep voor de samenstelling van de Nationale rassenlijst voor Landbouwgewassen. De proeven werden aangelegd in 7 centra, gelegen in volgende landbouwstreken: Polders (1), Zandstreek (1), Zand-leemstreek (1), Leemstreek (3) en Condroz (1).

LV-Departement Landbouw & Visserij

Lees ook in Actueel

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken