Startpagina Actueel

Doe mee aan de Week van de Korte Keten van 15 tot 23 mei 2021

De Vlaamse provincies, de Vlaamse overheid, Steunpunt Korte Keten en VLAM organiseren opnieuw een Week van de Korte Keten van 15 tot 23 mei 2021 om de korte keten beter bekend te maken bij het grote publiek. Minister van Landbouw Hilde Crevits geeft de aftrap.

Leestijd : 2 min

Organiseer zelf een coronaveilige activiteit op jouw bedrijf in deze week en help de korte keten bekender te maken. Je geniet mee van de overkoepelende campagne door alle partners en je kan jouw bedrijf nadrukkelijk in de kijker zetten.

Doe mee!

Bedenk een activiteit met respect voor de geldende coronamaatregelen: zoveel mogelijk in open lucht en met ontvangst in zeer kleine groepen of individueel.

Ook dan is nog veel mogelijk. Niet alleen een klassieke rondgang, een workshop of een aantrekkelijk aanbod van hoeveproducten. Bekijk bijvoorbeeld de formule eens van een drive-in of de opzet van een afhaalbox in die specifieke week. Wie weet wordt dit na deze proefweek wel een blijver op jouw bedrijf! Verder kan je bijvoorbeeld ook de mogelijkheden exploreren om online activiteiten aan te bieden. Misschien leent jouw bedrijf zich wel tot een online rondleiding of een online kookworkshop.

Kriebelt het al?

Voel je al ideeën opborrelen? Goed zo! Werk één of enkele ideeën uit, toets ze af in je gezin of bij je medewerkers en werk zo naar een gedetailleerd plan.

Registreer de activiteiten uit jouw plan in UITdatabank met het label ‘Lekker lokaal’ of de tekst ‘Week van de Korte Keten’. Zo komen jouw activiteiten op de website www.weekvandekorteketen.be terecht, de centrale communicatieplaats voor de Week van de Korte Keten.

Heb je nog vragen of nood aan inspiratie? Neem dan zeker deel aan de inspiratiesessie op 8 maart van 12u30 tot 14u georganiseerd door Steunpunt Korte Keten. Meer info en de inschrijvingslink voor de inspiratiesessie vind je op www.weekvandekorteketen.be/voor-producenten.

VLAM

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken