Startpagina Actueel

Wolfaanvallen op schapen bevestigd in provincie Luxemburg

Begin februari hebben wolven verschillende schapen aangevallen in Hampteau en Marcourt, 2 dorpen in de provincie Luxemburg die op enkele kilometer van elkaar liggen. Volgens de Waalse autoriteiten toonden de eerste resultaten van DNA-analyses aan dat 5 schapen in Marcourt en 2 in Hampteau zijn gedood door een wolf van ‘Duits-Poolse lijn’.

Leestijd : 1 min

In Ochamps, ook in Luxemburg, zijn begin februari eveneens 2 schapen gedood. Die plaats ligt op een vijftigtal kilometer van de andere aanvallen. Door onvoldoende DNA-materiaal kon nog niet worden bevestigd dat het ook om een wolf zou gaan. Een team van het Waalse Réseau Loup (Netwerk Wolf) ging na de aanvallen ter plaatse voor sporenonderzoek, staalafname en DNA-analyses. De eigenaars van de schapen zijn op de hoogte gebracht van de resultaten.

Schade door de wolf kan vergoed worden onder bepaalde voorwaarden. Sinds 2017 zijn slechts 23 van de 183 dodelijke aanvallen op dieren met zekerheid toegeschreven aan een wolf. Tachtig van die aanvallen gebeurden door honden.

Belga

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken