Startpagina Actueel

Maarten Moermans is nieuwe ondervoorzitter Groene Kring

Na 6 mooie jaren bij Groene Kring voor ex-ondervoorzitter Sam Magnus, neemt nu Maarten Moermans zijn fakkel als ondervoorzitter over. Hij is 25 jaar en groeide op op een melkveebedrijf in Dilsen-Stokkem.

Leestijd : 1 min

Maarten Moermans studeerde agro- en biotechnologie in Geel en startte daarna als verkoper in de landbouw. Ook werkt hij deeltijds als zelfstandig helper op het landbouwbedrijf van zijn ouders. Dat bedrijf zou hij in de toekomst graag overnemen samen met zijn broer.

Maarten was sinds 2019 provinciaal voorzitter voor Groene Kring Limburg. Hij leerde Groene Kring kennen via zijn thuisgewest Maaskant en tijdens zijn studies kwam hij terecht bij Groene Kring Agro. Daar was hij een jaar voorzitter. Op een dag werd Maarten gevraagd om Sander Palmans op te volgen als provinciaal voorzitter voor Limburg, en dat heeft hij dan ook gedaan.

Nu kwam de vacature voor ondervoorzitter vrij en greep hij opnieuw zijn kans. Hij is vereerd dat hij het vertrouwen krijgt om in de voetsporen van Sam Magnus te treden. Hij zal zijn best doen om bakens te verzetten voor de Vlaamse jonge boeren. Zowel op vlak van opleidingen, beweging en belangen.

Maarten is nu hoogste vrijwilliger en neemt een plaats in in het Nationaal Bestuur van Groene Kring en in het Hoofdbestuur van Boerenbond.

Sanne Nuyts

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken