Startpagina Aardappelen

Belgapom: minder aanbod van aardappelen dan vraag

Voor de 3 rassen Bintje, Fontane en Challenger is de vraag momenteel hoger dan het aanbod. De Belgapom-notering is daarom hoger dan de voorbije weken. Deze bedraagt op 19 februari telkens 75,00 euro/ton (zonder btw) of 79,50 euro/ton (met btw) in een vaste markt.

Leestijd : 1 min

De Belgapom-prijs voor Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor deze variëteiten en dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapom-prijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie. Ten einde de representativiteit van de commissie nog uit te breiden werd op 1 januari 2021 de Belgapom Prijzencommissie uitgebreid met 2 extra leden, zodat nu 5 leden uit de aardappelhandel en 5 leden uit de aardappelverwerkende industrie instaan voor de wekelijkse Belgapomnotering.

Lees ook in Aardappelen

Hoe presteerden de chipsrassen in 2023?

Aardappelen Vorig jaar was een opmerkelijk teeltjaar voor aardappelen. Toch slaagde het Landbouwcentrum Aardappelen (LCA) er opnieuw in om de prestaties van chipsrassen in Vlaanderen op te volgen. Binnen deze rassenproeven wordt de variëteit VR808 als referentie beschouwd.
Meer artikelen bekijken