Startpagina Actueel

Steeds meer landbouwers hergebruiken hun water

Steeds meer land- en tuinbouwers investeren in circulair watergebruik. Dat zei Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) in het parlement na een vraag van Ludwig Vandenhove (sp.a).

Leestijd : 1 min

Land- en tuinbouwers kunnen via het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds steun aanvragen voor projecten rond circulair watergebruik. Het gaat onder meer om opslag en hergebruik van condenswater van warmtekrachtkoppeling, waterbassins voor regenwateropvang en waterzuivering.

In 2018 werden 462 investeringen geselecteerd die te maken hadden met circulair watergebruik, voor een bedrag van 3,7 miljoen euro. In 2019 was dit aantal gestegen naar 567 investeringen voor een geselecteerd investeringsbedrag van 6,2 miljoen euro. In 2020 bedroeg het aantal geselecteerde investeringen zelfs 643, goed voor 6,1 miljoen euro.

"Water is een schaars goed waar we spaarzaam mee moeten omspringen", aldus Crevits. "Land- en tuinbouwers investeren steeds meer in circulair watergebruik zodat er geen water verloren gaat."

Belga

Lees ook in Actueel

Bomen en struiken planten in het voorjaar

Groenvoorziening Een boom of struik planten? Daar is toch niets moeilijk aan: putje maken, boom erin en dichtgooien, en met een beetje geluk is hij zo aan de groei. Maar toch... wie graag heeft dat de boom goed gedijt, mooi recht groeit en overvloedig bloeit en/of vruchten voortbrengt, of dat de haag langer meegaat dan enkele jaren, kan best wat meer aandacht besteden aan het plantritueel. En aangezien de vroege lente zeer geschikt is voor het aanplanten van bomen en struiken, geven we graag wat tips en goede raad.
Meer artikelen bekijken