Startpagina Actueel

Uitbraak Britse variant in varkensvleesverwerkend bedrijf in Kortemark

In het vleesverwerkend bedrijf Vannieuwenhuyse in Zarren bij Kortemark is een uitbraak van het coronavirus vastgesteld. Zowat 22 medewerkers zijn besmet met de Britse variant. Het bedrijf besliste om de productie stil te leggen. Dat bevestigt burgemeester Karolien Damman.

Leestijd : 1 min

In het bedrijf, verwerker van varkensvlees, zijn alle 22 besmette medewerkers en hun risicocontacten in quarantaine geplaatst. Daarom is ook beslist om de productie een week stil te leggen.

"Zo heeft het bedrijf een afkoelingsweek om verdere besmettingen tegen te gaan", aldus burgemeester Damman. Maandag zou er een nieuwe testronde plaatsvinden. Als de resultaten daarvan goed zijn, zou het bedrijf dinsdag de productie opnieuw opstarten.

Belga

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken