Startpagina Actueel

Eerste Belgische aardbeien van nieuw seizoen verkocht bij BelOrta

Vanaf vandaag zijn de Belgische aardbeien van BelOrta weer te verkrijgen. Deze primeuraardbeien, aangevoerd door producent Lieven Colembie uit Halle, zijn van de vroege variëteit Sonata. De aardbeien werden gekocht door Guy Claessens van Fruit Vandepoel.

Leestijd : 1 min

Jaarlijks worden er via BelOrta een 10.000 ton aardbeien verkocht van verschillende teeltsystemen, gaande van substraat- of vollegrondsteelt onder glas, in tunnels of open lucht. Het areaal aardbeien bij BelOrta bedraagt dit jaar 303 ha, een stijging van maar liefst 6% ten opzichte van vorig jaar. Deze stijging situeert zich vooral bij de beschermde teelt op substraat, waardoor het areaal beschermde aardbeienteelt goed is voor meer dan de helft (53%) van de totale aardbeienteelt bij BelOrta.

Volgens recente cijfers van GFK eet de gemiddelde Belg 1.86 kg aardbeien per jaar. Dat is een groei van ruim 18 % ten opzichte van dezelfde meting van vorig jaar. Elsanta, Portola, Elegance, Malling Centenary, Sonata en Sonsation blijven de hoofdrassen Bij BelOrta.

De aardbeien van BelOrta worden verpakt in RPET punnets gemaakt van 100% gerecycleerd PET-materiaal. Ze worden gemaakt van gerecycleerde (fris)drankflessen en andere PET-verpakkingen die door consumenten gebruikt en ingezameld worden. Door de circulaire recyclage-levensloop van deze verpakking, is het een van de meest duurzame verpakkingsmaterialen op de markt. Daarnaast zijn er bij BelOrta ook stijlvolle kartonnen punnets voor aardbeien beschikbaar. Desgewenst kunnen de aardbeien op bestelling in deze verpakking geoogst worden.

LV-BelOrta

Lees ook in Actueel

Landsbond Pluimvee vecht ministerieel besluit over kalkoenen aan

Pluimvee De Landsbond Pluimvee, de sectororganisatie voor pluimveehouders, heeft na overleg met de Vlaamse kalkoenenhouders, een verzoekschrift neergelegd bij de Raad van State tot vernietiging van het ministerieel besluit van 22 december 2023 van de Vlaamse regering tot vaststelling van de minimumvoorschriften voor de bescherming van kalkoenen.
Meer artikelen bekijken