Startpagina Bedrijfsnieuws

Brusselse start-up bouwt nieuwe verticale stadsboerderij

De Brusselse start-up Microflavour Brussels verbouwt momenteel de kelders van de voormalige Belle-Vue brouwerij in Molenbeek. Dit gebeurt verticaal om meer te kunnen produceren op een kleine oppervlakte.

Leestijd : 1 min

Doel van de organisatie is om met de verticale boerderij efficiënter te produceren met minder gebruik van middelen. Ze plaatsen onder meer verschillende niveaus op elkaar, maar gaan ook op zoek naar leegstaande plaatsen in de stad. Zo ook dus in de kelders van deze brouwerij, waar intussen één van de 4 voorziene groeikamers klaar is.

De gewassen groeien in een gecontroleerde omgeving die niet afhankelijk is van de grillen van het klimaat. Het gaat om jonge groentescheuten en kruiden, zoals koriander, broccoli, erwten... De scheuten hebben een veel hogere voedingswaarde dan de rijpe soorten omdat ze alle energie opslaan. Er is ook het aspect van de smaak. Als je een jonge radijsscheut neemt, is de smaak veel uitgesprokener dan die van de volwassen radijs zelf. Ze zijn rijker aan vitaminen en mineralen dan hun volwassen varianten.

Microflavours wil de grote steden voorzien van lokaal geteelde verse groenten, die op een duurzame manier en met aandacht voor sociale tewerkstelling geteeld worden. Het bedrijf is marktleider in Brussel, de scheuten worden bij meer dan 120 topchefs gebruikt. De microgroenten kun je ook vinden bij Carrefour en Delhaize.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken