Startpagina Voor ons gezin

Uienringen met spicy dipsaus

Gefrituurde uienringen, dat is het favoriete aperitiefhapje van heel wat Belgen. Met dit recept maak je ze makkelijk zelf en serveer je ze met een pittige dipsaus. Je hebt een halfuurtje nodig om het aan 4 personen te kunnen voorschotelen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

Voor de uienringen:

3 dl karnemelk

½ kl bakpoeder

150 g bloem

4 uien

100 g appelkappertjes

Voor de saus:

60 g zure room

30 g mayonaise

5 g platte peterselie

5 g koriander

50 g pickles

20 g geraspte Parmezaan

1 el ketchup

1 kl sriracha

peper en zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de friteuse voor op 180°C.

Start met het maken van het sausje.

Snipper de peterselie en koriander heel fijn en meng samen met de zure room, mayonaise, pickles, Parmezaanse kaas en ketchup. Breng op smaak met peper, zout en sriracha.

Pel de uien. Snijd de uien in niet al te dunne ringen.

Neem een kom en meng de karnemelk, bakpoeder, zout, peper en 75 g bloem. Meng zorgvuldig.

Doe de resterende bloem en uienringen in een andere kom. Schud een beetje op, zodat de uienringen volledig bedekt zijn met de bloem.

Wentel de bebloemde uienringen vervolgens in het deeg en bak ze dan in het hete frituurvet. Bak goudbruin, haal ze uit het vet en laat uitlekken op een keukenpapier.

Serveer met appelkappers en de dipsaus.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken