Startpagina Actueel

Fotografeer jij het veranderende landschap van de Vlaamse Ardennen?

Wandelen in eigen streek is in tijden van corona een heel populaire activiteit geworden. En misschien is het je op je wandelingen al opgevallen: het landschap waarin we leven is gestaag, beetje bij beetje, in verandering. Niets legt die landschappelijke transformaties beter vast dan het naast elkaar leggen van foto’s van het buitengebied vroeger en nu.
Leestijd : 2 min

 

Daarom gaan Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen en Avansa Vlaamse Ardennen-Dender op zoek naar fotogetuigenissen uit de Vlaamse Ardennen die die (r)evoluties aantonen. Of misschien is op sommige plaatsen het landschap de laatste decennia wel onveranderd gebleven? Ook dat is interessant! Ga op zoek in je fotoarchief naar oude landschapsfoto’s uit de Vlaamse Ardennen (ze hoeven niet super-oud te zijn), trek er op uit en maak dezelfde foto van op dezelfde plaats van uit hetzelfde standpunt. Zo krijgen je coronawandelingen een extra uitdaging. Plaats beide foto’s samen in één bericht op de facebookgroep ‘Vlaamse Ardennen in beeld’. Vermeld de hashtag #360gradenopenruimte en de plaats waar de foto’s genomen zijn en maak kans op een leuke prijs. Prijzen worden een eerste keer verloot op 1 mei, maar foto’s inzenden kan tot 31 december 2021, waarna opnieuw prijzen verloot worden. Enkel foto’s van de open ruimte (niet de dorps- of stadskernen) komen in aanmerking voor een prijs. Door deel te nemen verklaart de inzender zich akkoord met het reglement (volledig reglement op www.rlva.be/360°OpenRuimte). Heb je zelf geen oude landschapsfoto’s? Misschien kunnen de lokale heemkundige kring of plaatselijke facebookgroepen je verder helpen. Zorg wel steeds voor toestemming van de eigenaar vooraleer je een oude foto gebruikt. Alle info op www.rlva.be rlva

Lees ook in Actueel

Europese melkveehouders tevreden, maar verwachten meer

Melkvee De voorstellen die de Europese Commissie recent gedaan heeft naar aanleiding van de boerenprotesten, zijn een eerste stap in de goede richting. Dat zegt Kjartan Poulsen, voorzitter van de European Milk Board (EMB), de koepelorganisatie van Europese melkveehouders.
Meer artikelen bekijken