Startpagina Bedrijfsnieuws

Packo Agri, 40 jaar Kuhn importeur

In februari was het exact 40 jaar geleden dat Kuhn en Packo Agri een overeenkomst sloten voor de verdeling van het Kuhn-materieel in België.

Leestijd : 1 min

Het was in februari 1981 dat Packo Agri voor het eerst naar buiten kwam als importeur van Kuhn, meer bepaald op de ‘Foire de Wallonie’ in Namur-Expo.

In dat jaar werden de machines van Kuhn gemaakt in één fabriek in Frankrijk. Op vandaag telt Kuhn maar liefst 12 productiesites verspreid over verschillende landen. Doorheen de jaren zagen verschillende opmerkelijke vernieuwingen het licht binnen de groep, steeds met het oog op een maximale return on investment.

Op de markt kwamen oplossingen op het gebied van voederwinning, voedertechniek, grondbewerking, zaaitechniek, gewasbescherming, kunstmeststrooien en landschapsonderhoud. Bij elke nieuwe uitbreiding volgde Packo Agri en werden de nieuwe productlijnen in het gamma opgenomen.

Zo startte Packo Agri in 2009 met de verdeling van de Kuhn persen en wikkelaars, werd in 2011 het gamma verder uitgebreid met de spuittoestellen van Kuhn-Blanchard en behoren ook de kunstmeststrooiers van Kuhn sinds 2016 tot het assortiment van Packo Agri.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken