Startpagina Actueel

Jonge boeren vragen toekomst met grote publiekscampagne

De leden van Groene Kring, de grootste organisatie voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, lanceerden deze week een grote sticker- en bannercampagne in heel Vlaanderen. Daarmee willen ze luid en duidelijk van zich laten horen. Hun boodschap: om te kunnen blijven zorgen voor uw voedsel en uw landschap, zijn jonge boeren onontbeerlijk.

Leestijd : 2 min

De Vlaamse jonge boeren maken zich zorgen. Het beleid zorgt er namelijk voor dat het voor hen steeds moeilijker wordt om te kunnen ondernemen: de vergunningsverlening verloopt uitermate moeizaam, de toegang tot grond voor jonge boeren is problematisch en daarbij komt het recente verwerpen van de stikstofwetgeving waarvoor jonge boeren mogelijk een hoge prijs moeten betalen. Toch zijn jonge boeren net van heel groot belang voor de toekomst van uw voedsel en uw landschap! Dat wil Groene Kring graag aan elke burger duidelijk maken.

Daarom zal vanaf dit weekend over heel Vlaanderen de slogan Jonge boeren: voor uw voedsel, uw landschap & uw toekomst verschijnen. Groene Kring verspreidt maar liefst 3.000 autostickers, 450 vrachtwagenstickers en 200 grote banners over het Vlaamse landschap. Hiermee wil de organisatie de aandacht vestigen op het belang van jonge landbouwers voor elke Vlaming. Zij zorgen namelijk voor de productie van voedsel en hebben daarvoor ruimte nodig. Om ervoor te zorgen dat de boeren van de toekomst dit kunnen blijven doen, hebben ze nood aan een vergunningsverlening die helder, eerlijk en gebaseerd op feiten is. Daarnaast hebben jonge boeren grond nodig om op te boeren.

“Wij zijn de toekomst van de landbouw in Vlaanderen. Maar het lijkt er soms op dat men vergeet dat die toekomstperspectief, kansen en ruimte verdient. Wij maken ons, omwille van heel wat redenen, heel grote zorgen over onze toekomst en dat willen we graag op een positieve manier overbrengen aan de burger”, zegt Maarten Moermans, ondervoorzitter Groene Kring

Wil jij ook je steun betuigen aan de jonge landbouwers in Vlaanderen? Neem dan een foto van één van onze stickers of banners als je ze ziet en deel ze op jouw Facebookpagina met de hashtag #boerenvooruwtoekomst.

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken