Startpagina Voor ons gezin

Tortillacups met gelakt buikspek en ingemaakte groenten

Wil je je gasten inpakken met een creatief aperitief? Maak kommetjes van tortilla’s en vul ze met heerlijk gelakt buikspek en gepekelde groenten. Om er 4 personen van te kunnen laten proeven heb je wel een uur en een half nodig om het te bereiden.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

Voor het gelakt buikspek:

2 dikke plakken buikspek

1 el geraspte gember

4 el honing

1 tl bruine suiker

1 teentje knoflook, geperst

sap van ½ limoen

4 el tomatenketchup

1tl paprikapoeder

Voor de ingemaakte groenten:

1 komkommer

4 radijsjes

125 ml rijstazijn

250 ml water

4 el fijne suiker

2 tl zout

Voor de tortillacups:

handvol korianderblaadjes

4 tortilla’s

Hoe ga je te werk?

Voor de ingemaakte groenten:

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Voeg 250 ml heet water bij de azijn. Voeg de suiker en 2 theelepels zout toe en roer tot beiden zijn opgelost.

Giet het vocht over de komkommerblokjes en radijsjes. Laat minstens 1 uur in de koelkast marineren.

Marineer het buikspek:

Meng voor de marinade de gember samen met de honing, bruine suiker, look, limoensap, ketchup en paprikapoeder. Schep er het buikspek onder, dek af en zet 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de tortillacups:

Steek met een dresseerring rondjes uit de tortillavellen. Duw de tortillarondjes in de cups van een muffinvorm en zet 10 minuten in de oven.

Bak het buikspek:

Haal het buikspek uit de marinade en bak de plakken goudbruin op de barbecue of in een grillpan tot ze gaar zijn. Bestrijk regelmatig met de resterende marinade. Snijd vervolgens in reepjes.

Afwerking:

Verdeel de ingemaakte komkommer en radijsjes over de tortillacups. Leg er één of twee reepjes buikspek op en werk af met wat koriander. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Hotdog met zwarte pens

Voor ons gezin Een simpele hotdog smaakt altijd, maar ook deze gepimpte versie met zwarte pens, kaas en veldsla is overheerlijk. Na 25 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.
Meer artikelen bekijken