Startpagina Pluimvee

Vogelgriep in Denemarken: 19.000 dieren moeten worden gedood

Na een uitbraak van vogelgriep in Denemarken moeten 19.000 ganzen en eenden worden gedood. De veterinaire en voedselautoriteiten deelden woensdag mee dat ze donderdag al willen beginnen met het afmaken van de dieren om een verdere verspreiding van het virus te verhinderen.

Leestijd : 1 min

“We wilden binnenkort de verboden zone van de jongste uitbraak in West-Seeland opheffen en verheugden ons al op het einde van de epidemie”, zei het plaatsvervangende hoofd van de overheidsinstantie, Tim Petersen. “Daarom is het jammer dat we een nieuwe uitbraak hebben.” De volgelgriep (H5N8) is een dodelijke ziekte voor vogels. Gevogelte kan besmet worden door wilde vogels die naar voedsel zoeken.

Sinds 5 maanden kampen pluimveebedrijven in Denemarken met vogelgriep. De huidige uitbraak is de vijftiende sinds november 2020, zo staat in de mededeling. Vanwege de epidemie zijn eigenaars van pluimvee in heel Denemarken verplicht hun dieren op te hokken. Bovendien worden bij elke uitbraak gebieden afgesloten.

Belga

Lees ook in Pluimvee

Nieuwe regels voor loopvogels definitief goedgekeurd

Pluimvee De Vlaamse regering wijzigt, na advies van de Raad van State, definitief haar besluit over het welzijn van loopvogels gehouden voor landbouwdoeleinden. Zo wordt de huidige Vlaamse regelgeving in overeenstemming gebracht met de aanbeveling van de Raad van Europa over het welzijn van loopvogels (struisvogels, emoes en nandoes).
Meer artikelen bekijken