Startpagina Bedrijfsnieuws

Fendt legt productie stil door toeleveringsproblemen

Fendt zag zich genoodzaakt om zijn tractorenproductie in het Duitse Marktoberdorf en Asbach-Bäumenheim van vorige week 22 april tot deze week vrijdag, 30 april, stil te leggen. De oorzaak is een leveringsprobleem bij een toeleverancier.

Leestijd : 1 min

Door de aanhoudende coronapandemie staan de toevoerkettingen over de hele wereld nog steeds onder druk. Opnieuw zorgt de derde coronagolf voor onaangename gevolgen voor de hele Europese industrie. Ook Fendt/Agco wordt hierdoor getroffen.

Een belangrijke Duitse toeleverancier van Fendt die gietstukken levert, moest zijn volledige productie stil leggen. Hierop volgend zag Fendt zich genoodzaakt om 7 dagen zijn tractorenassemblage stil te leggen.

Christoph Gröblinghoff, CEO van Agco/Fendt, wijst er op dat niet enkel Fendt met dergelijk probleem kampt. Volgens hem is het een algemeen probleem van de ‘industrie’. Sinds een jaar wordt er een uitzonderlijke situatie gezien op vlak van gedeeltelijke of volledige productieverstoringen bij toeleveranciers en fabrikanten.

Tegelijk wijst Gröblinghoff er op dat de landbouwmachineproducenten de wind in de zeilen hebben. Een situatie die sinds 2011 niet meer gezien is. Hij geeft aan dat de orderboeken voor Fendt tractoren stevig vol staan. Komende maanden voorziet hij dan ook diverse maatregelen te nemen om de achterstand in productie in te halen.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken