Startpagina Akkerbouw

Wacht niet met een FAR-behandeling ondanks koude

Door de koude weersomstandigheden met af en toe nachten onder het vriespunt worden de FAR-behandelingen bemoeilijkt, legt het Bieteninstituut KBIVB uit. Toch wijzen ze er op om de onkruidbestrijding strikt op te volgen.

Leestijd : 1 min

De bieten kiemen en groeien trager door de koude en de onkruiden zijn reeds meer afgehard vanaf het kiemlobstadium. Ondanks de nachtvorst wordt toch aangeraden om het behandelingsinterval van 6 tot 8 dagen tussen de eerste, tweede en zelfs derde FAR-behandeling te respecteren.

Van zodra de temperatuur boven het vriespunt komt, kan er behandeld worden. Na regen en warmere temperaturen zullen de onkruiden zeer gemakkelijk groeien. “Ga daarom zeker nu al na of nieuwe onkruiden gekiemd zijn en of eventueel al een tweede of derde FAR-behandeling noodzakelijk is”, adviseert het KBIVB.

Lees ook in Akkerbouw

Volg de bladluizendruk vooral in wintertarwe op

Granen Het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG) meldt dat de gevoeligste fase voor het dwergvergelingsvirus op veel gerstpercelen voorbij is. In wintertarwe moet dit nog wel opgevolgd worden. Dwergvergeling dient voorkomen te worden door bestrijding van bladluizen.
Meer artikelen bekijken