Startpagina Actueel

Amerikaanse agromultinational Cargill neemt Henegouwse taartversierder over

Cargill neemt Leman Decoration Group uit Moeskroen over, een bedrijf dat producten aanbiedt voor het decoreren van taarten. Hoeveel de Amerikaanse agromultinational neertelt voor het Henegouwse bedrijf met 450 werknemers, is niet vrijgeven.

Leestijd : 1 min

Leman geldt als een van de grootste leveranciers wereldwijd voor het versieren van taarten in de bakkerij- en patisseriesector. Met de overname breidt Cargill het aanbod aan gastronomische chocolade uit, klinkt het woensdag in een persbericht. De cacao- en chocolade-activiteiten van Cargill zullen gastronomische klanten in Europa en elders in de wereld beter kunnen bedienen.

Leman Decoration Group heeft naast de vestiging in Moeskroen ook productievestigingen in Thailand en Mauritius, een eilandstaat in de Indische Oceaan. Er zijn alles samen zowat 450 werknemers. In Moeskroen is er ook een innovatiecentrum en Cargill zal er elders in de stad begin volgend jaar een 'House of Chocolat' openen, dat onder meer een proeffabriek en labo herbergt.

Het voedings- en landbouwconcern voert al langer overnames door in het zogenaamde gastronomische segment. Zo was er in 2019 de overname van chocoladebedrijf Smet uit Kalmthout. Die productiesite werd begin dit jaar uitgebreid. Cargill telt 155.000 werknemers in 70 landen, goed voor 114,6 miljard dollar omzet in boekjaar 2019-2020.

Belga

Lees ook in Actueel

Wolvin Maxima is dood

Veeteelt Wolvin Maxima, die samen met mannetje Akela de eerste roedel in Wallonië vormde, is op 27 maart dood teruggevonden. Dat heeft de Waalse overheidsdienst SPW (Service Public de Wallonie) bekendgemaakt.
Meer artikelen bekijken