Startpagina Aardappelen

Belgapom-notering stijgt weer voor Fontane en Challenger

De Belgapomnotering voor Fontane bedraagt op 7 mei 100,00 euro/ton (zonder btw) of 106,00 euro/ton (met btw). Zonder btw gaat het om een prijsstijging van 25 euro/ton. De marktstemming is prijshoudend, met een aanbod dat kleiner is dan of gelijk aan de vraag. Ook voor Challenger bedraagt de notering 100,00 euro/ton (zonder btw) of 106,00 euro/ton (met btw). Hier geldt een stabiele marktstemming, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag. Voor Bintje is er geen notering en geen waarneming wegens een gebrek aan transacties.

Leestijd : 1 min

De Belgapomprijs voor Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor deze variëteiten en dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie. Ten einde de representativiteit van de commissie nog uit te breiden werd op 1 januari 2021 de Belgapom Prijzencommissie uitgebreid met 2 extra leden, zodat nu 5 leden uit de aardappelhandel en 5 leden uit de aardappelverwerkende industrie instaan voor de wekelijkse Belgapomnotering.

Lees ook in Aardappelen

Meerdere factoren bepalen de bemestingskeuze in aardappelen

Aardappelen Tijdens een recente studiedag van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij aanhoorden we Jan Bries van de Bodemkundige Dienst van België (BDB). Hij gaf toelichting over de bemesting in aardappelen. “Er moeten keuzes gemaakt worden in functie van heel wat factoren”, klonk het bij hem.
Meer artikelen bekijken