Startpagina Bedrijfsnieuws

Kuhn ontwikkelt Durakarb rotorkopegmes

Kuhn heeft een nieuw Durakarb-rotorkopegmes op de markt gebracht. Dit is uitgerust met plaatjes uit wolfraamcarbide en biedt een langere levensduur, vooral op stenige grond.

Leestijd : 1 min

De plaatjes uit wolfraamcarbide zijn vervaardigd uit een samenvoeging van poeders die worden verkregen na samenpersing en verhitting van verschillende chemische elementen, waaronder wolfraam en koolstof.

Het fabricageprocédé, dat aan zeer nauwkeurige criteria beantwoordt, maakt het mogelijk een zeer hard en uiterst slijtvast materiaal te verkrijgen.

Het Durakarb rotorkopegmes heeft 4 plaatjes met een totale hoogte van 136mm. Het afgeronde voorprofiel van de plaatjes verdeelt de grondstroom zodat de slijtage aan de zijkanten van het blad beperkt blijft en de grond goed gemengd blijft. De specifieke V-vorm van het in het mes gesoldeerde plaatje maakt een groot contactoppervlak tussen het mes en het plaatje mogelijk. Hierdoor wordt het risico van breuk of verlies van het plaatje bij een botsing aanzienlijk beperkt. Het profiel zorgt ook niet voor extra dikte, waardoor het mes weinig vermogen vraagt.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken