Startpagina Actueel

NMBS start afhaaldienst voor voedingsproducten in stations

In 4 stations, waaronder Gent-Sint-Pieters in Vlaanderen, zullen binnenkort op voorhand bestelde voedingsproducten uit de korte keten afgehaald kunnen worden. De NMBS start het proefproject voor een jaar, meldt ze in een persbericht.

Leestijd : 1 min

Vanaf deze week kunnen reizigers en buurtbewoners online een selectie lokaal geproduceerde groenten, fruit en andere producten bestellen en die vervolgens een keer per week gaan afhalen in de stations Gent-Sint-Pieters (vanaf 21 mei), Luik-Guillemins (20 mei), 's Gravenbrakel (21 mei) en Ottignies (21 mei). De NMBS kreeg naar eigen zeggen een 40-tal l reacties op de offerteaanvraag voor de dienstverlening.

In Gent-Sint-Pieters haalde de firma Voedselteams de opdracht binnen. Die biedt ongeveer 140 producten aan voor afhaling. Het afhaalpunt is daar elke vrijdag open tussen 15.30 en 17.30 uur. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is tevreden en hoopt dat het project later kan worden uitgebreid naar andere stations. "Het is goed voor de reiziger, voor de lokale producent en voor het milieu", zegt hij.

Belga

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken