Startpagina Actueel

Producentenprijzen landbouw licht gedaald ten opzichte van maart 2020

Zoals in de afgelopen 3 jaar stijgt de algemene landbouwindex tussen februari en maart. In 2021 is de index met 11,3% gestegen, terwijl de stijging in 2020 beperkt is gebleven tot 4,5%. Dat blijkt uit cijfers van StatBel.

Leestijd : 1 min

In 1 maand tijd is het prijsindexcijfer van tuinbouwproducten echter met 15,0% gestegen, vooral door de prijsstijging van prei (+20,4%) en witloof (+23,0%).

Wat de prijzen van dierlijke producten betreft, heeft de prijsstijging van varkensvlees met 29,4% een aanzienlijke invloed gehad op de algemene landbouwindex. Ook opmerkelijk waren de stijgingen van het indexcijfer met 18,0% voor eieren en 4,0% voor runderen.

Ondanks deze stijgingen blijft het niveau van de producentenprijzen iets onder dat van een jaar eerder (-0,9% tussen maart 2021 en maart 2020).

LV-StatBel

Lees ook in Actueel

Versoepelde mestwetgeving goedgekeurd

Wetgeving Het Vlaams Parlement heeft woensdag 27 maart een aantal versoepelingen aan de mestwetgeving goedgekeurd. De meerderheidspartijen hadden met spoed een decreet ingediend dat een aantal afspraken uit het landbouwakkoord van vorige maand omzet.
Meer artikelen bekijken