Startpagina Actueel

Vogelgriep op kalkoenbedrijf in Weert

Op een kalkoenbedrijf in het Nederlands Limburgse Weert, net over de Belgische grens, is de vogelgriep vastgesteld. Het ministerie van Landbouw denkt dat het om een ernstige variant gaat. Om verdere verspreiding te voorkomen worden zowel het kalkoenbedrijf als een nabijgelegen leghennenbedrijf geruimd.

Leestijd : 1 min

Bij het kalkoenbedrijf gaat het om zo'n 13.000 dieren. Op het leghennenbedrijf, dat op minder dan een kilometer afstand ligt, zijn zo'n 66.000 leghennen. In een straal van 3 kilometer rond het kalkoenbedrijf liggen nog zeven andere pluimveebedrijven.

Daar worden nu monsters genomen om te zien of de vogelgriep zich ook daar heeft verspreid. In een gebied van 10 kilometer rond het besmette bedrijf geldt een vervoersverbod voor pluimvee, aldus het Nederlandse ministerie. Niet alleen het pluimvee zelf, maar ook eieren, mest en strooisel mogen niet worden vervoerd.

Belga

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken