Startpagina Aardappelen

Belgapomnotering voor Bintje lager dan die van Challenger en Fontane

Deze week is er weer een Belgapomnotering voor Bintje, en die bedraagt 75,00 euro/ton (zonder btw) of 79,50 euro/ton (met btw). Hier geldt een rustige marktstemming, met een aanbod dat groter is of gelijk is aan de vraag. De Belgapomnotering voor Fontane en Challenger bedraagt net als vorige week 100 euro/ton (zonder btw) of 106,00 euro/ton (met btw). Ook voor Fontane is de marktstemming rustig. Voor Challenger is de marktstemming flauw, met een aanbod dat groter is dan de vraag.

Leestijd : 1 min

De Belgapomprijs voor Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor deze variëteiten en dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie. Ten einde de representativiteit van de commissie nog uit te breiden werd op 1 januari 2021 de Belgapom Prijzencommissie uitgebreid met 2 extra leden, zodat nu 5 leden uit de aardappelhandel en 5 leden uit de aardappelverwerkende industrie instaan voor de wekelijkse Belgapomnotering.

Lees ook in Aardappelen

Hoe presteerden de chipsrassen in 2023?

Aardappelen Vorig jaar was een opmerkelijk teeltjaar voor aardappelen. Toch slaagde het Landbouwcentrum Aardappelen (LCA) er opnieuw in om de prestaties van chipsrassen in Vlaanderen op te volgen. Binnen deze rassenproeven wordt de variëteit VR808 als referentie beschouwd.
Meer artikelen bekijken