Startpagina Actueel

VLAM erkent opnieuw 8 traditionele streekproducten

In een nieuwe erkenningsronde heeft VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, weer 8 traditionele streekproducten erkend. Het gaat onder meer over hennepot, gekookte uier en sprotfilets.

Leestijd : 1 min

Het gaat om de volgende producten en producenten: Vlaamse rauwmelksekaas van Geitenboerderij ‘t Eikenhof uit Lokeren, Vlaamse droge worst of Buurtslagers Boerenworst van Coldstore uit Aalter, Poperingse hennepot van ‘t Vispunt uit Poperinge, Kipkap uit de Antwerpse Kempen van Slagerij Vandecruys uit Geel, Filet d’Anvers of ossebil van Slagerij Vandecruys uit Geel, gekookte uier of Daniël Coopman Uier Natuur/Blokuier van Ter Beke/Pluma, West-Vlaamse gerookte sprotfilets en Vlaamse gerookte heilbot van Seagull/Appetit uit Brugge.

De producenten mogen het label STREEKPRODUCT.be gebruiken op hun product en in hun communicatie. In september volgt een tweede erkenningsronde door VLAM. De dossiers worden voorgelegd aan een beoordelingscommissie. De uiteindelijke beslissing ligt in handen van de sectorgroep Streekproducten van VLAM.

LV-VLAM

Lees ook in Actueel

Biowanze schept duidelijkheid over herkomst van tarwe

Granen Biowanze wilt duidelijkheid scheppen over foutieve informatie die circuleert over de herkomst van tarwe die ze in hun vestiging in Wanze gebruiken. Hierom informeerden ze landbouworganisaties en pers met een informatiedocument midden april.
Meer artikelen bekijken